- FRI FRAGT OVER 399,- | Levering 1-2 dage | 90 dages returret

hvad er fsc fsc logo Hvad er FSC?

FSC, Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council, også kendt som FSC, er en international non-profit mærkningsordning, som beskæftiger sig med træ og papir og dens ophav. FSC-mærket er dermed en garanti for træ og papir således, at du med samvittigheden i behold, kan forbruge løs af FSC-mærkede produkter. Hvad der gør FSC-mærket bæredygtigt, i forhold til andre alternativer er, at der ikke bliver fældet flere træer end, hvad godt er.

Derudover sørger FSC for, at der bliver holdt hånd over både dyr og planteliv, såvel som de, som arbejder i skoven, får sat en uddannelse, sikkerhedsudstyr og anstændig løn i sigte. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi hos Bambustøj, skyder brystet frem, når vi fortæller, at vi er forhandlere af FSC-mærkede produkter. Hvis du hænger ved gennem følgende, kan du blive meget klogere på, hvad FSC indebærer, og hvorfor FSC-ordningen bør være et mærke, som du skal kigge efter.

FSC’s troværdighed

Foruden mærkeordningen ligger et internationalt kontrolsystem. Uagtet, hvor mange led et træ går tilbage, fra skov til butik, kan FSC altså spore træets ophav, og hvor træet stammer fra. Samtlige led i kæden mellem skov og forbruger har sin egen certificering samt certificeringsnummer, således at certificeringskoden kan ses sammen med FSC-mærket på produkterne. Certificeringen foretages af uvildige certificeringsfirmaer, og brugen af det tilhørende logo bliver konstant gået i sømmene. Så når du finder et produkt på Bambustøj, som er FSC-certificeret vil du, når du modtager produktet, være i stand til at finde certificeringskoden og spore træet tilbage til, hvor den første gang slog rødder.

Følgende brands er FSC

jbs of denmark
jbs
resteroeds
egtved strømper

FSC’s sociale forhold

Udover at være et miljøgaranti for træer, og deres ophav, så er FSC også en social garanti. Med det menes, at FSC sørger for, at skovarbejderne får ordentlige betingelser under arbejdet med for eksempel sikkerhedsudstyr, en ordentlig løn, fagforening, og hvortil de også uddannes samtidig. Derudover har de indfødte retten til at bruge skoven som altid, og de er medbestemmende i skovens forvaltning. I blandt mange af de fattigste lande indgår det i den nationale FSC Skovstandard, at procentdele af overskuddet fra driften skal overgå til skoler, klinikker og meget mere. Derfor skal du som forbruger af FSC-mærket tøj hos Bambustøj ikke være bange for, at omstændighederne fra producenten ikke efterlever humane og ordentlige forhold.

Du er løsningen

Selvom, at FSC er en skridt i den rigtige retning i forhold til et mere bæredygtigt tøj forbrug, så løser ordningen desværre ikke alle problemer. Afskovning, som finder sted i de tropiske skove, er en kompleks problemstilling, som kun løser sig, når flere hjerner tænker ens. FSC er den eneste globale mærkningsordning, som oplever bred opbakning fra andre grønne organisationer såsom WWF, Greenpeace og Verdens Skove. Derfor er FSC en enkelt løsning, hvorpå du kan være med i kampen om en grønnere og mere bæredygtig tilgang til at forbruge og producere på. Derfor er du derude en del af løsningen. Ved at købe FSC-mærkede produkter støtter du kampen og samtidig tilegner dig tøj, som du kan bære med brystet skudt frem med god samvittighed.

Fragt

Fri fragt ved køb over 399,-

Levering

Levering 1-2 dage

Returret

90 dage returret

Trust Pilot

5 stjerner, perfekt 9.5 af 10

Opdaterer…
  • Ingen varer i kurven.