- FRI FRAGT OVER 399,- | Levering 1-2 dage

oeko tex Hvad er
OEKO-TEX?

OEKO-TEX

OEKO-TEX, med tilnavnet “Tiltro til tekstiler” er ikke umiddelbart noget, som er kendt i folkemunde. Men for at konkretisere favner dette produktmærke en lang række certificeringer og mærkningsordninger for en lang række produktgrupper samt produktionen bag. Fordelen ved OEKO-TEX er, at producenterne samt kunderne, gennem varernes produktion, er i stand til at sikre varens bæredygtige ophav, som er blevet testet for mere end 300 forskellige sundheds -og miljøskadelige stoffer.

STANDARD 100

STANDARD 100 by OKEO-TEX er et produktmærke, som sikrer, at samtlige komponenter af et givent produkt er testet for skadelige stoffer. Initiativet er en frivillig certificeringsordning bestående af fire produktklasser, der hver især har krav til indholdet af skadelige stoffer. Standarden for OKEO-TEX er noget mere omfattende end den øvrige lovgivning på området, hvilket bestemt siger noget om, hvor sikkert et produktmærke, der er tale om. Mærkeordningen er verdens førende inden for tekstiler samt halvfabrikata, som er blevet undersøgt for sundheds -og miljøskadelige stoffer. Den frivillige og internationale mærkningsordning består af 15 tekstilinstitutter i 60 lande. Ordningen slog sine rødder tilbage i 1992, hvor de siden da har haft det hovedmål at sætte standarder for tekstilinstitutterne.

STeP

STeP by OKEO-TEX, Sustainable Textile Production, er certificeringssystem for produktion af tekstiler og tilhørende materialer. Dette system er en transparent og pålidelig certificering af bæredygtigt tøj produktion, som konstant er under udvikling. Formålet er at analysere kemikaliestyringen, miljøbelastningen, arbejdsmiljøet, CSR og kvalitetsstyringen. Certificeringen omfatter samtlige forarbejdsningstrin af produktionsfaciliteterne i fiberproduktion, spinderier, væverier, strikkerier, farverier, trykkerier og efterbehandling.

Følgende brands er standard 100 by OKEO-TEX

jbs of denmark
jbs
resteroeds
egtved strømper

MADE in GREEN

Dette produktmærke er uafhængigt og kan påføres på færdige produkter eller halvfabrikata, som efterlever kravene fra ovenstående STANDARD 100 by OEKO-TEX, og samtidig er produceret af en miljøvenlig STeP-certificeret virksomhed. MADE in GREEN vidner forbrugeren om, at de anvendte materialer er blevet testet for skadelige stoffer og er bæredygtigt produceret i overensstemmelse med OEKO-TEX’s retningslinjer. Mærket er udstyret med en unik QR-kode, som både giver sporbarhed og gennemsigtighed for forbrugeren om produktets ophav og giver oplysninger om produktionsfaciliteterne i tekstilkæden.

LEATHER STANDARD

Dette produktmærke omfatter produkter af materialer såsom læder, pels og andre lædervarer, som ligeledes efterlever de fastsatte krav fra STANDARD 100 by OEKO-TEX. Dette mærke sikrer alle komponenter af mærket i forhold til skadelige stoffer. Mærket henvender sig til brands, forhandlere, mellemhandlere og producenter gennem produktionskæden.

ECO PASSPORT

ECO PASSPORT by OEKO-TEX er et certificeringssystem omhandlende de brugte kemikalier til bæredytgit tekstil -og læderproduktion. Denne certificering beskæftiger sig med farvestoffer, kemikalier samt hjælpemidler til tekstil og læderproduktion for producenter og forhandlere. Certificeringen er forhåndsgodkendt af OEKO-TEX, som mindsker omfanget af test på senere procestrin.

DETOX TO ZERO

DETOX TO ZERO er en udvidelse af kravene fra STANDARD 100, som opretholder og dokumenterer, at produkterne overholder krav fra Detox-kampagnen fra Greenpeace. DETOX TO ZERO kampagnen stiller endnu strengere krav til de kemiske stoffer og er et uafhængigt testprogram for producenter, som dokumenterer, at deres produkter opfylder de krav, som Greenpeace opretholder gennem kampagnen.
Hvis du skuer over vores produkter, vil du opdage, at mange af vores produkter har tilegnet sig en af de ovenstående OEKO-TEX certificeringer. Ikke nok med, at du her hos Bambustøj kan finde en lang række produkter, som du kan bære med god samvittighed, så er det samtidig noget, som vi er utrolig stolte af at kunne være en del af. Eksemplerne er mange, men for at nævne nogle få, så kan du blandt andet erhverve dig en navy sweatshirt i bambus, grå bambus sweatpants og en blå t-shirt, også i bambus, som alt sammen er OEKO-TEX-certificeret.

Fragt

Fri fragt ved køb over 399,-

Levering

Levering 1-2 dage

Returret

90 dage returret

Gratis ombytning

Ombyt gratis dine varer

Opdaterer…
  • Ingen varer i kurven.