Gå til indhold

FRI FRAGT 499-, | LEVERING 1-2 HVERDAGE

Bambustøj har følgende fordele

ANTIBAKTERIELT
Overfladen på bambusplanten besidder antibakterielle egenskaber og indeholder derudover en række olier, som hæmmer væksten af mikroorganismer. Disse egenskaber og olier gør, at bambusplanten ikke kræver svampe- og skadedyrsbekæmpelse. Fordelene bevares i bambusfibrene, selv når bambussen bliver nedbrudt og omdannet til tekstiler.

LUGTFRIT
De antibakterielle egenskaber, som er med til at nedbryde mikroorganismer, reducerer også mængden af de bakterier, som kan leve i tøj og forårsage ubehagelige lugte. Materialet i bambustøj kan desuden dræbe en del af de lugtfremkaldende bakterier, der lever på huden.

SVEDABSORBERENDE OG -TRANSPORTERENDE
Bambustekstiler er yderst absorberende og kan absorbere op til tre gange dets egen vægt i væde. Altså, hvis tøjet vejer 1 kg, så kan det absorbere 3 kg væde. Det er denne absorberingsevne, der sørger for at sved og fugt effektivt transporteres væk fra huden.

Derudover er bambus en hurtigttørrende fiber. Det betyder, at bambus er særlig velegnet til de inderste lag tøj, som strømper og underbukser. Men de hurtigtørrende bambusfibre er også en stor fordel i træningstøj.

Fordele som gavner miljøet og dig

TEMPERATURREGULERENDE
Bambusfibre har en meget levende struktur, som gør at der naturligt bliver skabt luftlommer mellem fibrene. Disse luftlommer giver en isolerende og temperaturregulerende effekt, som holder dig varm om vinteren og kølig om sommeren.

ALLERGIVENLIGT
De ovenfor beskrevne antibakterielle egenskaber gør også at husstøvmider og svampe ikke kan leve i tøjet.

GODT TIL SENSITIV HUD
Bambusfibre er ekstremt bløde, grundet fremstillingsmetoden (læs mere her), og generer derfor ikke huden. Bambus er fremstillet efter samme metode som viskose og fibrene er skabte til at være bløde som silke, og det er bambus bestemt.
Du kan læse mere om fremstilling af bambusfibre her.

ANTISTATISK
Bambustøj er antistatisk og modvirker at tøjet klistrer mod huden.

UV-RESISTENT
Bambusplanten har UV-resistente egenskaber og tøj af bambus holder op til 98% af solens skadelige stråler på sikker afstand fra huden.

Tøj designet til en komfortabel hverdag

STADIG BLØDT VASK EFTER VASK
Bambusfibrene er glatte og runde, så der er ingen fibre der stikker ud, bliver sammenfiltrede eller revet ud. Det gør, at bambustekstiler forbliver bløde selv efter mange vaske. Derudover undgår man også områder, hvor stoffet bliver tyndt på grund af slitage.

KRØLFRIT
Den stoftype, der bliver brugt til at fremstille bl.a. t-shirts, sweatshirts og undertøj (Jersey), er så godt som krølfrit. Takket være bambusfibrene og vævningen. De skjorter vi har i vores webshop, skal man dog forvente at skulle stryge efter hver vask.

FRIT FOR KEMIKALIER
Bambus kan vokse helt uden brug af pesticider og svampedræbende middel, hvilket gør at der ikke bliver overført en masse kemikalier til det færdige tekstil. Der kan være brug for små mængder af pesticider i fremstillingen af bambus ved plantningen. Læs mere om bambusplanten her.

GODT TIL DIABETIKERES FØDDER
Diabetikere har ofte sensitiv hud og derfor er strømper uden syninger ved tæerne og uden stram elastik i strømpeskaftet særligt godt.

Derudover er de svedtransporterende og temperaturregulerende egenskaber en fordel, da de passer ekstra godt på de følsomme fødder. Alle strømper i vores webshop er uden syninger ved tæerne og du kan se vores udvalg uden elastik i skaftet her.

Du kan læse om hvordan du bedst passer på dit bambustøj her.

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

INDKØBSKURV