Gå til indhold

FRI FRAGT 499-, | LEVERING 1-2 HVERDAGE

Vask & Pleje

Her får du de bedste råd og vejledninger til vask og vedligeholdelse af dit bambustøj:

ANBEFALET VASK

Vi anbefaler at vaske bambustøj på 30-40 grader.

UNDERBUKSER & TRUSSER

Kan vaskes på op til 60 grader.

TØRRETUMBLING

Vi anbefaler at man ikke udsætter bambustøj for tørretumbling. 

UNDGÅ

Vi anbefaler at man undgår at hænge bambustøj til tørre i solen. 

VASKEVEJLEDNING

Vask helst dit bambustøj ved 30 grader, sammen med lignende farver. Det anbefales at man bruger vaskemiddel uden stærke enzymer, f.eks. uld/silke sæbe og gerne parfumefri.

Underbukser og trusser kan vaskes ved op til 60 grader, hvis man har det bedst med det. Men takket være bambustekstilernes naturlige antibakterielle egenskaber er det ikke nødvendigt. Desuden nedbringer de højere temperaturer tøjets levetid.

Brug ikke klor eller blegemidler til hvidt tøj, da det ødelægger fibrene. Undgå tørretumbling og undgå at hænge tøjet til tørre i solen. Hvis du har behov for at tørretumble anbefales det mest skånsomme program og gerne med kold luft.

Dit bambustøj tåler ikke at blive strøget og det er heller ikke nødvendigt, da det ikke krøller. Med undtagelse af skjorterne, som vi anbefaler at man stryger på lave temperaturer.

PAS GODT PÅ DINE STRØMPER

Bambus er en porøs fiber og derfor opstår der nemmere slid på strømperne, hvis de ikke har de optimale forhold.
Normalt bør et par strømper kunne holde sig hulfrie i mindst 4 måneder*. Nedenstående er de mest almindelige grunde til, at der går hul i strømperne “før tid”.

Tyndslidning af strømper er ikke at anse som et hul, men refererer til en tilstand, hvor strømperne bliver tyndere og mindre slidstærke over tid. Dette på grund af gentagen brug og vask, som kan resultere i huller, men som altså endnu ikke er blevet til et hul.

Hård hud – hård hud kan slide på garnet og virke som en fil og derfor hurtigt lave huller.

For små sko – gør at tæerne slider unødvendigt meget på snuden i skoen og der kommer hul yderst på strømpen.

For store sko – gør at strømpen “skøjter” rundt og kan svuppe i hælen, hvilken kan give et ekstra slid på netop hælen.

Nyklippede negle – kan skære strømpen op som en skarp kniv, brug derfor en neglefil på tæerne efter at de er blevet klippet.

*Det antages at man har mellem 10-14 par strømper, som man veksler imellem.

SÅDAN VASKER DU BOLIGTILBEHØR

HÅNDKLÆDER
Vi anbefaler at du lægger dine nye håndklæder i blød i koldt vand i 12 timers tid inden du vasker dem første gang. Dette for at styrke bomuldsfibrenes sugeevne og for at få overskudsfarve ud af håndklæderne. Derudover anbefaler vi, at du ved først vask, vasker håndklæderne sammen med lignende farver, så du undgår misfarvninger.

SENGETØJ
Vi anbefaler at du vasker dit bambussengetøj med vrangen ud ved 30 grader og hænger det til tørre i skyggen. Grundet bambusfibrenes absorberende egenskaber tørrer sengetøjet hurtigt, så hvis du vasker det om morgenen er det klar til at komme på sengen igen om aftenen.

Tip: for at passe bedst på lynlåsen anbefaler vi at den er lukket ved vask. Men for at den nemt kan åbnes igen, bør man lade den stå ca. 10-15 cm åben. Hvis du derudover sørger for at vaskemaskinen er godt fyldt når du vasker, så passer du bedst på dit tøj, da man undgår at tøjet bliver kastet for meget rundt i tromlen.

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

INDKØBSKURV