Gå til indhold

FRI FRAGT 499-, | LEVERING 1-2 HVERDAGE

HVAD BETYDER OEKO-TEX STANDARD 100?

Mange webshops skriver at deres varer er OEKO-TEX certificerede. Men hvad dækker det egentlig over og må man bare skrive det?

Hvis en vare bærer STANDARD 100-mærket, kan du være sikker på, at alle komponenter i denne artikel er blevet testet for skadelige stoffer. Dvs. alt fra stof, tråde, knapper, lynlåse og andet tilbehør testes. Derfor er varerne uskadelige for menneskers helbred.

Testerne udføres af uafhængige OEKO-TEX®-institutter (som Teknologisk Institut i Danmark) på baggrund af det omfattende OEKO-TEX® kriteriekatalog. I testen tages højde for alle lovmæssigt regulerede og ikke-regulerede stoffer, som kan være skadelige for menneskers helbred. I mange tilfælde går grænseværdierne for STANDARD 100 ud over nationale og internationale krav.

Kriteriekataloget opdateres mindst en gang om året og udvides på baggrund af ny videnskabelig ekspertise og lovbestemte krav. Det er ikke let for forbrugere at have overblik over de lovmæssige krav for skadelige stoffer hver dag – OEKO-TEX®-institutterne gør det for dig.

HVILKE ARTIKLER KAN CERTIFICERES?

I princippet kan alle tekstilprodukter, samt tilbehør i hvert forarbejdningstrin, STANDARD 100-certificeres. Fra fibre og tråde til stof og færdige varer. OEKO-TEX®-institutterne tester hver eneste komponent inden den færdige artikel får lov til at bære STANDARD-100-mærkningen.

Dette inkluderer tråde, knapper, bånd og fór. Tryk og belægningerne der anvendes på ydermaterialer, testes også for skadelige stoffer i henhold til de kriterier der gælder for dem. Vil du vide mere så besøg www.okotex.dk

HVORNÅR ER EN VARE OEKO-TEX CERTIFICERET?

En virksomhed må kun skrive at en vare er OEKO-TEX certificeret hvis varen har et OEKO-TEX certificeringsmærkat med nummer trykt på emballagen.

Du kan tjekke om et OEKO-TEX nummer er godkendt her.

HVILKE BRANDS I VORES WEBSHOP ER OEKO-TEX STANDARD 100-CERTIFICEREDE?

Bamboo Basics: SHKO 039388

Boody: SHGO 054147

Copenhagen Bamboo: 976-15301 (strømper og sweat)

JBS: 976-15301 (tøj til voksne)(Herunder Resteröds, Egtved samt JBS of Denmark)

JBS of Denmark :2176-329 (tøj til baby og børn)

Lindbergh (PWT): 2176-328 DTI

Nordic Weaving: 12.HCN.05085 (sengetøj og lagner)
Nordic Weaving: 12.HBD.10714 (håndklæder)

Flere af vores produkter er også FSC®-certificerede. Det kan du læse mere om her.

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

INDKØBSKURV