ClickCease
FRI FRAGT OVER 499-, | LEVERING 1-2 DAGE | Trust Pilot 4.8 ud af 5

Hvad er tøj lavet af bambus?

Bambusfiber er et revolutionerende stof, der har enestående fordele, herunder styrke, alsidighed og luksuriøs blødhed.

Bambus anses for at være én af de mest mest bæredygtige planter, fordi den gror hurtigt og ikke kræver hverken kemikalier eller vanding, og fordi den nedbrydes biologisk meget hurtigere end oliebaserede stoffer.

Bambus er i familie med græs, og er en af jordens mest bæredygtige ressourcer. Den kræver næsten ingen vanding og den kan dyrkes helt uden brug af pesticider. Bambus anses for at være den hurtigst voksende plante i verden, og nogle sorter gror med op til 30 centimeter i døgnet, og kan af samme årsag høstes flere gange om året uden at skulle genplantes.

Først hugges de grønne bambusskud i små stykker. Derefter vædes bambussen i en blødgørende opløsning. Fremstilling af bambusstof involverer i øjeblikket en kemisk proces – flerfaseblegning, der bruger kaustisk soda. Dette sker i et lukket kredsløb – al væske genanvendes, og alle opløsningsmidler indsamles og fjernes for at sikre, at processen er lige så miljøvenlig som muligt.

Det er dog også det store minus ved bæredygtig bambustøj, nedbrydning af bambus til tøjfibre kræver kemikalier. Dog opvejer alle de mange andre gode egenskaber og kvalitet at tøjet dette. Imidlertid er der fortsat forskning for at forsøge at finde andre måder at udføre denne proces med mindre skadelige kemikalier, og helst uden at bruge nogen kemikalier overhovedet. Dog er der ingen kemikalier i tøjet efter produktion og 95% af tøj vi sælger er OEKO-Tex certificeret.

Ansvarlig produktion

En del at vores tøj kommer fra FSC certificeret skove, hvor der både tages højde for vildt i skoven samt tages hånd om skovarbejderes sociale forhold. Derudover er en del at produktionen også FSC certificeret – det er dog nyt og på nuværende tidspunkt er det kun JBS som er 100% FSC certifeceret – men vi forventet inden årets udgang at flere mærker er certificeret op til 80%. Bambustøj.dk er også certificeret og har nummer: FSC® N003469.

Udover FSC-certificeringen af råmaterialet, er selve bambusviskosen også udvundet på en ansvarlig måde. Det er den fremtid vi kigger ind i.

Hvorfor er bambustøj bedre?

Fordelene kan ses med det samme/fordelene er øjeblikkelige. Komforten og fornemmelsen af bambustøj er let at genkende i forhold til andre stoffer. Dette er på grund af det høje antal af tråde/fibre i stoffet, som giver brugeren den maksimale komfort.

bambus viscose

Årsager til at bambus ses som værende miljøvenligt:

  • Bambus gror 100 % naturligt uden brug af pesticider og skadedyrsbekæmpelse
  • Bambus kan gro stort set uden vand, og kan overleve både tørke og oversvømmelse
  • Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden. Den gror til sin max højde på 3 meter på 3-4 år. Bambus spreder sig selv, og man behøver derfor ikke plante nye marker
  • Bambus bruges til jordrotation: bambus er godt for jorden og bruges til at forbedre jordkvaliteten på jord med dårlig jordkvalitet, da den efterlader jorden mere næringsrig
  • Bambus har en positiv effekt på CO2-niveauet, da bambus absorberer mere CO2 end træer pr. m2
  • Bambus er biologisk nedbrydeligt

Det økologiske fodaftryk

Bambus er en yderst miljøvenlig plante, som bliver et mere og mere populært alternativ til bomuld – og ikke bare på grund af dens fantastiske egenskaber, men især på grund af miljøvenligheden. Bambus er én af drivkræfterne, når det kommer til at beskytte jordens ressourcer. Bambus gror til max. højde på kun to til tre år uden brug af vanding, gødning, sprøjtemidler eller kunstgødning.

Indbygget temperaturkontrol

Bambusstof er et varmt men samtidig åndbart stof. Maksimal ydeevne uanset temperatur. 

I tekstilform bibeholder bambus mange af de samme egenskaber, den har som plante. Bambusstof er yderst absorberende – det kan absorbere op til tre gange dets egen vægt i vand og er derfor meget velegnet til både strømper såvel som underbukser. Bambusstof har altså en fremragende absorberingsevne, som holder fugt væk fra huden og lader det fordampe. Dette gør bambus ideelt til både varmt og koldt klima, da bambustøj har en indbygget temperaturkontrol. Om vinteren holder det dig varm ved at indfange varm luft i fibrene, og om sommeren sørger åndbarheden for, at du bliver kølet ned.

Fri for kemikalier

Efter forarbejdning indeholder bambusstof ingen skadelige kemikalier. Alt vores tøj er OEKO-Tex certificert som garenterer det ikke indeholder nogen skadelige kemikalier.

Allergivenlig

Bambustøj er lavet af et luksuriøst, blødt stof, som er naturligt allergivenligt, fugtabsorberende og hurtigtørrende. Fibrene er naturligt runde og glatte uden kemisk behandling, hvilket betyder, at der ikke er nogen skarpe tråde/fibre, som kan irritere huden.

Tekstur/struktur

Bambus kan både føles som og ligne silke eller meget blødt bomuld. Men bambus er for bomuld, hvad kashmir er for uld – nemlig en blødere og mere luksuriøs fornemmelse, som er behagelig at have på og det er især ved en bambus t-shirt man virkelig kan mærke forskelle men også ved bambusundertrøjer og bambusundertøj. Bambusstof er fugtabsorberende, og holder din hud tør og fri for fugt.

Antibakteriel og lugtfri

Én af de største fordele ved bambustøj er de mange antibakterielle egenskaber, som tøjet og stoffet har – og bibeholder selvom det er blevet vasket adskillige gange.

Bambustøj er 99,8 % antibakterielt. Dette er med til at reducere mængden af bakterier, som kan leve i tøj og forårsage ubehagelige lugte. Bambustøj kan også dræbe de lugtfremkaldende bakterier, som lever på huden.

UV-resistens

Bambustøj – og fibrene i bambusstof – er med til at beskytte dig mod solens stråler. Det miljøvenlige stof har nemlig en række UV-resistente egenskaber.

Tøjet

Mængden af langstablede bomuldsfibre giver tøjet en længere holdbarhed. Elastanen giver det perfekte stræk mens bambusviskosen giver produkterne deres bløde, antibakterielle og temperaturregulerende funktioner.

Fragt

Fri fragt ved køb over 499,-

Levering

Levering 1-2 dage

Returret

90 dage returret

Din sikkerhed

E-mærket webshop

Updating…
  • Ingen varer i kurven.